Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V dodávke objavili 25 Vietnamcov. Z prevádzačstva je podozrivý Slovák
Zdielať na

V dodávke objavili 25 Vietnamcov. Z prevádzačstva je podozrivý Slovák

Archívna reportáž

PODHOROĎ / Policajti Odboru hraničnej kontroly Podhoroď ešte v piatok zadržali dodávku s 25 občanmi Vietnamu.

Policajti Odboru hraničnej kontroly Podhoroď ešte v piatok zadržali dodávku s 25 občanmi Vietnamu. Ako polícia uvádza na sociálnej sieti, podozrivým z trestného činu prevádzačstva je občan SR. "Prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii úradu hraničnej a cudzineckej polície," dodala polícia. Vietnamci budú pravdepodobne vyhostení, píše Polícia SR v komentároch na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície vzniesol obvinenie dvom Košičanom, ktorí nelegálne previezli 28 cudzincov na územie Slovenska. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová s tým, že 28-ročný Zdenko Č. a 29-ročný Milan M. prevádzali migrantov v osobných motorových vozidlách z Ukrajiny.

Hraničná a cudzinecká polícia Sobrance spozorovala podozrivé vozidlo v utorok 15. augusta v katastrálnom území obce Sejkov v okrese Sobrance. Keď chceli policajti vozidlo zastaviť, začalo unikať. Polícia však auto dobehla. Podobný scenár sa opakoval aj v katastri obce Laškovce (okres Michalovce). Keďže vzniklo podozrenie, že môže ísť o prevádzačstvo, policajti prípad odovzdali kolegom z Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii.

Policajti postupne predviedli na oddelenie 28 cudzincov. Boli to štátni príslušníci Vietnamu, nemali osobné doklady ani povolenia na vstup či pobyt na našom území. Všetkých cudzincov administratívne vyhostili s uložením zákazu vstupu na naše územie na tri roky. Dvaja Slováci čelia obvineniu z prevádzačstva, za čo im po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy