Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mladíci, ktorí zbili 59-ročného muža sú už za mrežami
Zdielať na

Mladíci, ktorí zbili 59-ročného muža sú už za mrežami

PLIEŠOVCE / Dvaja násilníci, ktorí surovo zbili 59-ročného muža, sú už za mrežami. Vojtech skončil s viacerými vážnymi poraneniami hlavy a zlomenými rebrami na traumatológii vo Zvolene. Mladší z dvojice, ktorý bol vraj iniciátorom útoku, má iba 18 rokov.

Osemnásť rokov mal iba pred pár mesiacmi a už ho s putami na rukách eskortovali na súd vo Zvolene. Mladík s pohľadom upretým pred seba vošiel do budovy Okresného súdu bez slova. Tínedžer mal pritom podľa polície surovo dobiť 59-ročného muža.

Incident sa stal v staršom dome v Pliešovciach kde 59-ročný Vojtech býva v podnájme. Osemnásťročný Kristián a jeho starší kamarát Štefan za ním prišli neskoro večer. Mladík ho zrejme po hádke začal škrtiť a potom ho na zemi dokopal.

Podľa susedov svoju úlohu v prípade zohral aj alkohol. Muža vo vážnom stave previezli na traumatológiu do zvolenskej nemocnice. Podľa správy, ktorú má k dispozícii polícia sa bude zo zranení liečiť takmer dva mesiace.

Hoci má mladík iba 18 rokov, bol už dvakrát súdne trestaný. Sudca Okresného súdu rozhodol o jeho väzobnom stíhaní ešte v sobotu večer a v priebehu hodiny ho priamo zo súdu policajti eskorotovali do ústavu na výkon väzby. Kriminálnu minulosť má aj jeho komplic Štefan, ten bol súdne trestaný už štyrikrát. Aj on skončil po obvinení z útoku na 59 ročného muža za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy