Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž, ktorý si mal objednať vraždu 58-ročného Štefana, sa postaví pred súd
Zdielať na

Muž, ktorý si mal objednať vraždu 58-ročného Štefana, sa postaví pred súd

NITRA / Šesťdesiatročný muž, ktorý si údajne objednal vraždu podnikateľa z Nitry, sa už onedlho postaví pred súd. Úrad špeciálnej prokuratúry v týchto dňoch podal obžalobu.

Vražda sa stala v Nitre, minulý rok v lete. Motívom bol spor o penzión. Vykonávateľ vraždy, 58-ročný Štefan, si už svoj trest odpykáva. K vražde priznal a súd ho pred časom odsúdil na 16 rokov väzenia.  

Na Miroslava, ktorý v prípade figuruje, ako objednávateľ vraždy bola obžaloba podaná pred tromi dňami. "Pre trestný čin účasti na úkladnej vražde a za trestnú činnosť s nedovoleným ozbrojovaním a obchodovaním zo zbraňami," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

Muž, sa tak postaví pred Špecializovaný trestný súd. Od februára je Miroslav stíhaný na slobode, vo väzbe strávil pol roka. Krátko po prepustení nám povedal, že žiadnu vinu necíti. "Ja som sa k tomu skutku nepriznal bol som 40 km vzdialený od mesta Nitra," obhajuje sa Miroslav.

K vražde došlo minulý rok v auguste pred penziónom v Nitre. Podnikateľa, ktorý vystupoval z auta zastrelil 58-ročný Štefan jednou ranou zo samopalu. Miroslav, s ním býval a pomáhal mu, priznal, že na zastreleného pred ním neraz nadával. Medzi mužmi došlo k sporu, zastrelený podnikateľ mal Miroslava pripraviť o penzión podvodným spôsobom. Preto si vraj objednal jeho vraždu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy