Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vynaliezaví díleri mali predávať drogy vyrábané z náplastí proti bolesti
Zdielať na

Vynaliezaví díleri mali predávať drogy vyrábané z náplastí proti bolesti

PARTIZÁNSKE / V priebehu troch týždňov našli policajti z obvodného oddelenia drogy v šiestich autách, ktoré zastavili. Vďaka ich aktivite skončilo za mrežami množstvo narkomanov a dílerov, ktorí obchodovali najmä s pervitínom a s marihuanou. Naposledy však objavili novinku. Zadržali mužov, ktorí vyrábali drogy z náplastí proti bolesti.

Peter a Miloš boli medzi narkomanmi v Partizánskom známa firma. Dozvedeli sa o nich aj policajti a rozhodli sa ich zadržať v momente, keď budú mať pri sebe drogy. "Podľa doterajších zistení kúpili omamnú látku od neznámej osoby v obci v okrese Šaľa," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová. 

"Tieto náplasti sa používajú pri bolestiach alebo pooperačných bolestiach chrbtice, kĺbov alebo svalov. Buď to strihajú na pásky a predávajú po desať eur, alebo to vylúhujú a robia z toho drogu, ktorú si pichajú," uviedol odborník na liečbu závislostí Marián Daubner. 

Policajti im však obchod prekazili. Množstvo drogy, ktoré zadržali zodpovedalo 249 jednorázovým dávkam drogy. "Je to nebezpečné, pretože dávka, ktorú vylúhujú má iný pomer, čo znamená, že každá dávka môže byť smrteľná," vysvetlil Daubner. 

Vyšetrovateľ obvinil mužov z drogovej trestnej činnosti  o pár hodín putovali do vyšetrovacej väzby. Obvineným mužom hrozí trest odňatia slobody od troch do desiatich rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy