Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Prokurátor prikázal obviniť Kočnera pre daňové vratky v hodnote 8 miliónov eur
Zdielať na

Prokurátor prikázal obviniť Kočnera pre daňové vratky v hodnote 8 miliónov eur

Archívne video

BRATISLAVA / Kontroverzný podnikateľ Marián Kočner bude na príkaz prokurátora čeliť obvineniu za špekulatívne obchody s hotelmi na Donovaloch. Informoval o tom vo štvrtok na tlačovej besede policajný prezident Tibor Gašpar.

"Dnešný stav je taký, že bolo doručené na národnú kriminálnu agentúru rozhodnutie o tom, že sa zrušilo predchádzajúce uznesenie o zastavení trestného stíhania, bolo tam opatrenie prokurátora o odňatí veci tomu konkrétnemu vyšetrovateľovi s požiadavkou prideliť vec inému vyšetrovateľovi a ďalšie opatrenie zo strany prokurátora, ktorým dal pokyn na začatie a súčasne vznesenie obvinenia osobe – Mariánovi K. a ešte ďalšej osobe," povedal Gašpar. 

​Kočnerove hotely na Donovaloch menili v rozmedzí rokov 2010 a 2012 majiteľa až trikrát. Konkrétne ide o hotely Šport a Residence. 

Výsledkom týchto prevodov boli daňové vratky v hodnote osem miliónov eur. Polícia podozrieva Kočnera z toho, že hotely celý čas ovládal on sám a prevody robil len "na oko" pre obohatenie sa na daniach. 

Celú tlačovú besedu policajného prezidenta Tibora Gašpara a a riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru Petra Hraška si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

Vyšetrovateľ NAKA najskôr trestné stíhanie v tomto prípade zastavil. Po medializovaných informáciách si spis vyžiadal špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, vyšetrovateľovo rozhodnutie o zastavení prípadu zrušil a prokurátor Špeciálnej prokuratúry nariadil obnoviť vyšetrovanie a Kočnera obviniť. 

Ako prvý o prípade informoval týždenník Trend, neskôr sa mu detailne venoval aj portál aktuality.sk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy