Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalšia nehoda, za ktorú môže mikrospánok. Dodávkou narazil do stĺpa
Zdielať na

Ďalšia nehoda, za ktorú môže mikrospánok. Dodávkou narazil do stĺpa

MORAVSKÉ LIESKOVÉ / Únavu za volantom neradno podceňovať. Že nejde iba o prázdne slová pocítil na vlastnej koži aj vodič z českého Hodonína. Havaroval neďaleko Nového Mesta nad Váhom. Počas jazdy ho zmohol mikrospánok.

Trvá to iba pár sekúnd, no následky môžu byť katastrofálne. Nehodu, ktorú spôsobil mikrospánok u vodiča, sa podarilo nasnímať šoférovi priamo za ním. "Päťdesiatosemročný vodič dodávky v dôsledku únavy zaspal a následne stratil kontrolu nad svojím motorovým vozidlom," uviedla Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. 

V tomto prípade mal vodič šťastie v nešťastí. Jeho dodávka sa tesne vyhla stromu, no narazila do stĺpa elektrického vedenia. Akoby zázrakom vyviazol muž len s ľahkými zraneniami. S úrazom hlavy ho transportovali do nemocnice. 

Všetci vodiči by si mali uvedomiť, že v období 30 stupňových horúčav je riziko náhlej únavy, nevoľnosti či straty koncentrácie za volantom oveľa vyššie. "Odporúčame vodičom, aby si v takýchto horúčavách sadali za volant oddýchnutí, mali so sebou dostatok tekutín, keby na nich došla únava, aby zaparkovali na najbližšom mieste a oddýchli si pár minút, poprechádzali sa a samozrejme, aby sa naplno venovali riadeniu,“ odporúčajú záchranári.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy