Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V centre mesta mali otvoriť reštauráciu. Deň predtým vyhorela
Zdielať na

V centre mesta mali otvoriť reštauráciu. Deň predtým vyhorela

BANSKÁ BYSTRICA / Nočný požiar vypukol priamo v historickom centre Banskej Bystrice. Krátko pred polnocou horelo v jednej z budov. V priestoroch na poschodí mali už v stredu otvoriť reštauráciu. Vyhoreli však do tla.

Z priestorov historickej budovy stúpali v pondelok krátko pred polnocou veľké kúdoly dymu. Plamene zachvátili celú miestnosť reštaurácie. Majiteľ si všetko prerobil, chystal sa otvoriť už v najbližších dňoch. "Jedná sa o požiar v historickej časti mesta, zachvátená bola kuchynská časť v treťom štádiu," opísal situáciu Oto Hudec, hasič z HaZZ Banská Bystrica.

Prevádzka na prvom poschodí veľkého domu bola oknami otočená do dvora, z ulice tak hodnú chvíľu nebolo nič podozrivé vidieť. Miestnosť plná chladničiek, uskladneného tovaru aj potravín, pripravených na servírovanie počas spustenia prevádzky, všetko vyhorelo do tla, zostali iba holé steny.

Hasiči sa dovnútra po schodoch nedostali, pre zamknuté mreže na vchodových dverách. Vyliezli po rebríku do okien reštaurácie a potom zvnútra povyhadzovali na dvor všetky zhorené kusy zariadenia. Nešťastný majiteľ, ktorý už na dvere zavesil oznam o otvorení, bol sklamaný. Prečo horelo, to si nevie vysvetliť.

Šťastím v nešťastí je to, že sa oheň nerozšíril aj na ďalšie poschodia budovy a nezničil ostatné priestory. "Mohli zhorieť butiky a zlatníctvo," povedal Oto Hudec. Okolnosti vyšetrujú hasiči aj policajti, začali trestné stíhanie pre poškodzovanie, škoda je vo výške 22 tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy