Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vodič dostal mikrospánok. Starší manželský pár museli z auta vystrihovať
Zdielať na

Vodič dostal mikrospánok. Starší manželský pár museli z auta vystrihovať

PREŠOV / Neďaleko centra Prešova sa v sobotu večer stala vážna dopravná nehoda. Vodič podľa svedkov zrejme zaspal za volantom a na rovnom úseku cesty narazil do stĺpa. Z auta, v ktorom sedel starší manželský pár, ostal iba nepojazdný vrak. Zranení manželia skončili s ťažkými zraneniami v nemocnici.

Svedkovia počuli tupý náraz. Osobné auto išlo po rovnom úseky cesty a zrazu skončilo v elektrickom stĺpe. Ako prví boli na mieste záchranári. V havarovanom aute ostali zakliesnení manželia. Hasiči ich museli zo zdemolovaného vraku auta vystrihnúť pomocou hydraulických nožníc. "Po našom príchode sme zistili, že vo vozidle sa nachádzajú dve zakliesnené osoby," opísal situáciu veliteľ zásahu, Daniel Leško.

"Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna, avšak obaja utrpeli ťažké zranenia," vyjadrila sa  Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Obaja boli pri vedomí a so zdravotníkmi komunikovali. "Šesťdesiatdvaročný muž utrpel úraz hlavy a 60-ročná žena mala poranený hrudník," povedal Boris Chmel, hovorca záchranárov.

Zranení manželia skončili v prešovskej nemocnici. Lekári varujú, že za volantom vedia schopnosti vodičov ovplyvniť aj súčasné občas až tropické horúčavy. "Počas extrémnych horúčav, teda nad 30 stupňov, dochádza k výraznému nepomeru medzi tým, koľko tekutín prijímame a koľko vypotíme. Výraznejšie to vplýva na mladé a staršie ročníky. Môže sa to prejaviť malátnosťou, únavou, bolesťou hlavy, spomalením reakcií aj u zdravých jedincov v najproduktívnejšom veku," opisuje vplyv počasia na človeka lekár Igor Krupa.

Či teplo mohlo zohrať nejakú úlohu aj v prípade tejto nehody, zatiaľ nie je jasné. Podľa svedkov sa vodič po nehode sťažoval na to, že zrejme dostal mikrospánok. Polícia okolnosti nehody vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy