Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri pôrode zomrela žena (28). Jej tehotenstvo bolo bezproblémové
Zdielať na

Pri pôrode zomrela žena (28). Jej tehotenstvo bolo bezproblémové

PREŠOV / Mal to byť veľký deň, na ktorý sa mladá rodina z východného Slovenska už dlho tešila. Marek odviezol svoju manželku do pôrodnice a mal sa k nej vrátiť, keď sa ich bábätko začne pýtať na svet. Všetko sa ale náhle skomplikovalo. Z hodiny na hodinu. Mladá, ešte donedávna úplne zdravá, mamička, zomrela iba niekoľko hodín po pôrode.

Išlo o prvé tehoetnstvo. Chlapček sa narodil živý a zdravý. Radosť z narodenia syna ale vystriedal veľký smútok. Informácie, ktoré dostala rodina po pôrode od lekárov boli zdrvujúce. "Proste, že vykrvácala, že mala silné krvácanie," hovorí brat nebohej Zuzany, Tomáš. "Doniesol som jej kufor, rozlúčil sa a viac som ju nevidel," hovorí o poslednom kontakte s nebohou manželkou Marek. Okolnosti prípadu už preveruje okresný vyšetrovateľ.

Zuzana mala iba 28 rokov. Bolo to jej prvé a, podľa informácií od jej najbližších, bezproblémové tehotenstvo. Ešte pár hodín pred pôrodom žartovala cez telefón so svojou rodinou, no krátko na to sa všetko náhle zmenilo. Či nastali komplikácie už počas pôrodu alebo krátko po ňom, rodina zatiaľ s istotou nevie. Ani to, či sa im dalo alebo nedalo predísť. Zuzana skončila krátko po pôrode na oddelení ARO a museli ju operovať.

"Vzhľadom na to, že sa čaká na výsledky histologického vyšetrenia a nie je uzatvorený pitevný protokol, sa k prípadu nebudeme vyjadrovať," povedal Marek Paľo, námestník pre neurochirugické odbory FNsP Prešov.

"Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou prijal v uvedenej veci dňa 31.7. 2017 podnet, na základe ktorého začal vykonávať dohľad. O výsledku dohľadu môže úrad informovať až po jeho ukončení," vyjadrila sa hovorkyňa ÚDZS, Andrea Pivarčiová. "Musíme čakať na výsledky z patológie, ktoré prídu o 4 až 6 týždňov," uzavrel manžel zosnulej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy