Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dvaja chlapci a pilot zomreli pri nehode vyhliadkového letu
Zdielať na

Dvaja chlapci a pilot zomreli pri nehode vyhliadkového letu

Archívna reportáž

DIAVOLEZZA / K tragickej nehode došlo v piatok vo švajčiarskych horách. Pri vyhliadkovom lete prišli o život dvaja 14-roční chlapci a pilot, po tom, ako sa jednomotorové lietadlo zrútilo do hôr. V lietadle bolo aj 17-ročné dievča, utrpelo vážne zranenia.

V lietadla bola pri nehode pod horou Diavolezza vo východnom kantóne Graubünden tiež sedemnásťročná dievčina. Tá utrpela ťažké zranenia. S oboma chlapcami bola na letnom tábore, ktorý pre nich organizoval vyhliadkové lety. Polícia, ktorá o nehode informovala na svojich stránkach, pád lietadla naďalej vyšetruje, uvádza český portál iDnes.cz.

"Keď som ráno počul o tejto strašnej nehode, môj svet sa otriasol," uviedol riaditeľ kempe Yves Burkhardt. Úrady uviedli, že štvormiestny lietadlo bolo na svojom druhom lete ten deň a riadil ho skúsený pilot. K pádu došlo asi desať minút po vzlete.

Podobný prípad sa stal aj na Slovensku. Inštruktor paraglaidingu sa so svojou klienkou zrútili na svah z 20 metrovej výšky. Pád neprežili. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy