Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Štyri nehody s motocyklistami počas dvoch dní. Vinní sú vodiči áut
Zdielať na

Štyri nehody s motocyklistami počas dvoch dní. Vinní sú vodiči áut

TRNAVA / Štyri nehody s účasťou motocyklistov zaevidovali v priebehu dvoch dní policajti v Trnavskom kraji. Vo všetkých prípadoch ich spôsobili vodiči osobných áut pre nepozornosť, v jednom prípade navyše asistoval aj alkohol.

Hliadka policajnej motorizovanej jednotky zbadala na trnavskom obchvate hustý čierny dym a plamene. Po príchode na miesto našli na zemi zraneného motorkára a horiacu motorku, z ktorej šľahali plamene. Jeden z policajtov ihneď zranenému 23-ročnému motocyklistovi poskytol predlekársku pomoc a druhý zatiaľ hasil motorku. Muž bol vo vážnom stave a strácal vedomie. Nehodu zavinil 50-ročný vodič auta, ktorý zišiel na pravú krajnicu pripájacieho pruhu a začal sa na obchvate otáčať. Policajti mu navyše namerali 0,77 promile.

"Vodičovi osobného auta na mieste zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali. Motorka bola požiarom úplne zničená a škoda bola odhadnutá na 4500 eur. Dopravná nehoda je stále v štádiu vyšetrovania," povedala hovorkyňa KR PZ Trnava, Mária Linkešová.

K ďalším dvom nehodám došlo v okrese Dunajská Streda. Vodič osobného auta nedal v križovatke prednosť motorkárovi. Dvadsaťročný mladík po páde utrpel rôzne zranenia s dobou liečenia do 6 týždňov. K nehode došlo aj vo Veľkom Mederi, kde si vodič pravdepodobne nevšimol pána na Babete, ktorý išiel po hlavnej ceste. Pri nehode utrpel viaceré ťažké zranenia a museli ho urýchlene previezť do nemocnice.

Štvrtá nehoda sa stala v Hlohovci. Zranila sa len 16-ročná skútristka. Štyridsaťjedenročný vodič pri vchádzaní do križovatky nedal prednosť mladej vodičke, čo skončilo zrážkou. Dievčina našťastie utrpela ľahšie poranenia. Pri dopravnej nehode polícia alkohol nezistila.

"Polícia aj vzhľadom na extrémne počasie upozorňuje vodičov, aby zvýšili opatrnosť na cestách a boli k sebe viac ohľaduplní, tolerantní a na jazdu sa maximálne sústredili," odporúča Linkešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy