Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Za drogy a ich distribúciu im hrozí až desať rokov väzenia
Zdielať na

Za drogy a ich distribúciu im hrozí až desať rokov väzenia

BRATISLAVA / Polícia má za sebou úspešnú rozsiahlu akciu zameranú na drogovú a násilnú trestnú činnosť. Zadržaným hrozí niekoľkoročný pobyt za mrežami.

"Na základe príkazu sudcu vykonali policajti 12 domových prehliadok a 15 prehliadok nebytových priestorov, ktorým však predchádzala rozsiahla operatívno-pátracia činnosť,"  uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Lucia Mihalíková.

Kukláčom sa podarilo zadržať množstvo drog aj zbrane. Okrem toho zadržali viacero bicyklov, kosačiek a stavebného náradia, ktoré môže pochádzať z trestnej činnosti. 

Obvinení mali sprostredkovávať omamné látky, dvaja z nich vo väčšom rozsahu. Tridsaťdvaročný Michael mal od roku 2015 v Seneckom okrese zadovážať metamfetamín a predávať ho ďalším dílerom a užívateľom. Pomáhať mu mala 36-ročná Lenka.

Okrem Michaela a Lenky zadržali policajti aj 35-ročného Juraja, ktorý je obvinený z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. 

Výsledky kriminálnej expertízy hovoria o tom, že mohlo dôjsť k distribúcii minimálne 2248 dávok drogy. Obvinení čakajú na rozhodnutie sudcu v cele. V prípade dokázania viny hrozí Michaelovi a Lenke trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov, Jurajovi na tri až desať rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy