Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mamička je mŕtva, tvrdili deti. Pomohli tým zachrániť dva životy
Zdielať na

Mamička je mŕtva, tvrdili deti. Pomohli tým zachrániť dva životy

Archívna reportáž

CHEB / Oxidom uhoľnatým sa v utorok večer priotrávili 38-ročná žena a 47-ročný muž v Chebe. Zachrániť ich pomohli deti, ktoré sa zľakli, že ich matka zomrela a zalarmovali okolie. O prípade v stredu informovala karlovarská krajská polícia.

Policajtom sa v utorok večer ozvala žena, ktorá opísala, že na chodbe domu sú dve deti, ktoré tvrdia, že je ich mamička mŕtva. "Oznamovateľka deti vzala k sebe do bytu a čakala na príchod policajtov. Tí okamžite vyrazili na miesto oznámenia  v Chebe. V kúpeľni jedného z bytov našli na zemi ležať 38-ročnú ženu a 47-ročného muža v bezvládne stave," popísal policajný hovorca Daniel Dvořák.

Na mieste hasiči s policajtmi zistili prítomnosť oxidu uhoľnatého, čo je plyn, ktorý môže pri zlom horení unikať z plynových spotrebičov. "Bola nameraná hodnota oxidu uhoľnatého prekračujúce smrteľnú dávku pre človeka," opísal Dvořák. Ženu a muža, ktorí našťastie ešte žili, preto odniesli z miesta a celý byt začali odvetrávať. Dvojica následne putovala do nemocnice v Chebe.

Deti, ktoré privolali pomoc, sú v poriadku, ako ukázala lekárska prehliadka. "Policajti kontaktovali ďalších príbuzných matky, ktorí si deti prevzali k sebe do starostlivosti," uviedol portálu novinky.cz Dvořák. Okolnosťami prípadu sa polícia ďalej zaoberá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy