Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Motorkár zrazil chodca. Obaja utrpeli ťažké zranenia
Zdielať na

Motorkár zrazil chodca. Obaja utrpeli ťažké zranenia

KOŠICE / V utorok o pol šiestej večer došlo k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej motocyklista zrazil 51-ročného chodca, ktorý práve prechádzal cez priechod pre chodcov. Pri dychovej skúške bol nafúkal iba chodec.

K nehode došlo v Košiciach na Hlinkovej ulici o 17:30. Podľa doterajších informácii došlo k zrážke na svetelne riadenom priechode pre chodcov, pričom 51-ročný Košičan naň vstúpil už keď svietila červená. Motocyklista už zrejme nestihol zareagovať. "Požitie alkoholických nápojov u vodiča motocykla zistené nebolo, u chodca bola dychová skúška pozitívna s hodnotou 1,29 promile," informuje policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Obaja účastníci dopravnej nehody podľa predbežnej lekárskej správy utrpeli ťažké zranenia.

Polícia opäť apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách, aby sa plne venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a rešpektovali jej pravidlá. Nemotorovým účastníkom odporúčame, aby sledovali premávku, prechádzali cez cestu na miestach na to určených, vyhýbali sa rizikovým úsekom, nepreliezali zábradlia a neriskovali tak svoj, či životy iných účastníkov cestnej premávky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy