Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ozbrojený lupič prepadol banku v Petržalke
Zdielať na

Ozbrojený lupič prepadol banku v Petržalke

BRATISLAVA / Neprešli ani dva týždne a tú istú banku v hlavnom meste opäť prepadli. Tentokrát si lupič odniesol väčšiu hotovosť. Polícia žiada o pomoc pri vyšetrovaní.

Prešlo dvanásť dní od prepadu banky, keď do tej istej pobočky v Petržalke vošiel opäť maskovaný lupič. Incident sa odohral pred 16:00 hodinou, hodinu pred záverečnou. V tom čase sa v banke nachádzal aj jeden klient. Páchateľ bol ozbrojený krátkou guľovou zbraňou. Zamestnankyňa mu z obavy o život vydala hotovosť vo výške zhruba 6 000 eur. Neznámy muž potom utekal smerom k budove Technopolu.

Policajný vyšetrovateľ okamžite začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Podľa popisu od polície by mohlo ísť o toho istého muža, ktorý v tejto pobočke banky už lúpil. Oblečené mal trojštvrťové kárované nohavice, čiernu bundu s kapucňou a bielymi šnúrkami obuté mal modré tenisky s výrazným logom. Muž sa maskoval šiltovkou a okuliarmi.

Policajti stále pátrajú aj po lupičovi z 19 júla. Škoda bola vtedy vyčíslená na 3 500 eur. Aj vtedy si lupič zakrýval tvár šiltovkou a slnečnými okuliarmi. A po prepade taktiež ušiel k Technopolu. Ak ho policajti vypátrajú tak mu hrozí 7 až 12 rokov za mrežami. Podľa popisu by malo ísť o muža vo veku 30 - 35 rokov, so zarastenou tvárou, vysokého 170 centimetrov, štíhlej postavy. "Aj v tomto prípade žiadame verejnosť o pomoc. Akékoľvek informácie môžete hlásiť na 158," hovorí policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Polícia SR

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy