Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Za dva dni dve obete na tých istých koľajniciach. O život prišli mladí muži
Zdielať na

Za dva dni dve obete na tých istých koľajniciach. O život prišli mladí muži

MARGECANY / Smrť na Spiši. Svoju obeť si tentoraz našla na železnici. Policajti aj záchranári tak na koľajisku riešili už druhého mŕtveho Košičana za dva dni.

Muža na koľajniciach zachytil vlak smerujúci do Košíc. Za posledné dva dni je to už druhá smrteľná nehoda na koľajniciach pri Margecanoch. Ešte v pondelok 17-ročný mladík vystúpil z vlaku na zlej strane. Nie na perón, ale do koľajiska. Tam ho zachytilo Pendolino. To okolo prechádzalo vo vysokej rýchlosti. Mladý Košičan nemal šancu prežiť.

V noci z utorka na stredu sa zase margecianske koľajnice stali stali osudnými Košičanovi Marekovi. Ten bol s príbuznými na stanovačke pri nádrži Ružín. Keď sa zotmelo, partiu opustil. Zbadal ho rušňovodič ako sedí na koľajnici. No už bolo neskoro, nákladný vlak nestihol ubrzdiť. "V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," povedala hovorkyňa KR PZ Košice, Jana Mesárová.

Príbuzní ho začali hľadať. No vtedy už policajti aj záchranári smerovali na neďaleké koľajnice. Bezvládne telo vlak po náraze v rýchlosti odhodil vedľa koľajiska. "Záchranná zdravotná služba po príchode na miesto konštatovala zranenia nezlučiteľné so životom u 33-ročného muža," vyjadril sa Jozef Minár, hovorca operačného strediska ZZS.

Obhliadajúca lekárka nariadila pitvu. Nie je vylúčené, že muž, ktorý sa s najväčšou pravdepodobnosťou takto sám rozhodol skoncovať so životom, bol pod vplyvom alkoholu. Aj na margo týchto udalostí, ktoré sa udiali na železnici iba pár metrov od seba, polícia upozorňuje ľudí na mimoriadnu opatrnosť pri koľajisku. Zrážka s mnohotonovým kolosom má vo väčšine prípadov fatálne následky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy