Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Neskúsený kapitán viedol čln. Pri požiari na ňom takmer uhorelo 5 detí
Zdielať na

Neskúsený kapitán viedol čln. Pri požiari na ňom takmer uhorelo 5 detí

KALIFORNIA / Päť detí skončilo v opatere lekárov pre popáleniny druhého a tretieho stupňa. Utrpeli ich pri požiari, ktorý zachvátil čln. Ten viedol neskúsený kapitán a urobil elementárnu chybu, ktorá deti takmer zabila.

"Bolo to také smutné - rodiny plakali a vzájomne sa objímali," opísala situáciu svedkyňa Alisa Chaedler. Krásny výlet na pokojnom jazere Folsom v Kalifornii sa zmenil na boj o život piatich detí. Tie sú vo veku od 5 po 13 rokov. Namiesto nádherných spomienok budú mať do konca života trvalé následky a obrovskú traumu. Majú popáleniny druhého a tretieho stupňa.

Plamene vyšľahli na palube krátko potom, ako kapitán plavidla natankoval do člnu palivo. Vyšetrovatelia zistili, že práve po natankovaní nastala fatálna chyba. Lodivod - amatér zabudol na ventiláciu motora. Skúsení kapitáni tvrdia, že požiar nemusel byť tou najhoršou možnosťou. Loď mohla aj vybuchnúť. K člnu okamžite zamierili okolité plavidlá, ľudia volali záchranku a snažili sa pasažierom pomôcť ako najrýchlejšie to bolo možné. Zatiaľ nie je jasné, či majiteľa člnu budú stíhať pre nedbanlivosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy