Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Panika v nočnom vlaku. Vzduchom sa šírila neznáma látka
Zdielať na

Panika v nočnom vlaku. Vzduchom sa šírila neznáma látka

STARÁ TURÁ / Cestujúci z vlaku na trati Nové Mesto nad Váhom – Myjava nebudú na včerajšiu jazdu spomínať v dobrom. Vlakom sa šírila neznáma agresívna látka a vo vnútri sa nedalo dýchať. V Starej Turej v panike a v strachu vybehli von.

Pred stanicou Stará Turá náhle 15 cestujúcich vo vzduchu zacítilo neznámu dráždivú látku. Ľudí začali štípať oči i sliznice, pociťovali ťažkosti s dýchaním a pálenie pokožky. Po zastavení vlaku so strachom vybehli von. Na miesto dorazili zdravotní záchranári i policajti. 

Väčšine cestujúcich sa na čerstvom vzduchu zdravotný stav zlepšil. Jedného muža ale museli hospitalizovať, pretože sa u neho prejavila alergická reakcia. "Ambulancia záchrannej zdravotnej služby zasahovala na železničnej stanici Stará Turá, kde na mieste ošetrila 34 ročného muža a previezla ho do nemocnice v Myjave s podozrením na nadýchanie neznámej látky plynného charakteru,“ informuje Jozef Minár, hovorca záchranárov. 

Železniční policajti medzitým zistili, že za všetkým je 71-ročný Jaroslav. Priznal sa, že nedopatrením vo vlaku vystrekol veľkú dávku obranného slzotvorného plynu. Ten mal pri sebe pre vlastnú obranu. Staršieho pán odviezli na výsluch. Polícia to rieši ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Jaroslav dostal pokutu a upozornenie. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy