Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prípad podvodu s majetkami zosnulého Matoviča pokračuje. Dvaja advokáti sú na úteku
Zdielať na

Prípad podvodu s majetkami zosnulého Matoviča pokračuje. Dvaja advokáti sú na úteku

BRATISLAVA / Komplikovaný prípad podvodu s miliónovými majetkami mŕtveho trnavského podnikateľa Matoviča už takmer rok vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA). Zatiaľ obvinila 21 ľudí za členstvo v zločineckej skupine, podvod, marenie spravodlivosti či hrubý nátlak. Niektorí sú vo väzbe, iných stíhajú na slobode a viacerí sú stále na úteku. Sú medzi nimi sú aj dvaja advokáti.

"Organizovaná skupina Takáčovcov, ktorých pochytala NAKA začiatkom roka, ma chcela prepismi na bieleho koňa a následnými prevodmi pripraviť o dva a pol miliónové dedičstvo po mŕtvom otcovi", v takomto duchu pred vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry vypovedal syn nezvestného trnavského podnikateľa Ladislava Matoviča. Vo výpovediach poukazuje aj na úlohu advokáta Juraja Almášiho a jeho kolegu Petra Tóhta v skupine.

Thót bol kolegom Almášiho a podľa slov Tomáša Matoviča, mu bol pravou rukou. "Zastupoval ma vo všetkých konaniach, dával na mňa na všetkých konaniach pozor, na pokyn Almášiho, aby som nemohol konať v rozpore s jeho záujmami." Cieľom skupiny malo byť Matovičovo dedičstvo. Na advokáta Petra Tótha súd pred mesiacmi vydal európsky zatykač. Polícia ho už ale takmer pol roka nevie nájsť. O jeho pobyte nevie ani je vlastný advokát Matej Krajči. Napriek tomu je presvedčený o klientovej nevine. "Poznám ho ako zarytého pacifistu, teda človeka, ktorému bolo cudzie akékoľvek násilie." Právny zástupca verí, že nakoniec všetky obvinenia môže zrušiť generálna prokuratúra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy