Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obyvatelia obce sú zdesení. Ich susedom mal byť štvornásobný psychopatický vrah
Zdielať na

Obyvatelia obce sú zdesení. Ich susedom mal byť štvornásobný psychopatický vrah

TRENČÍN / Ohavnosť skutkov 38-ročného Miroslava, ktorý sa mal priznať k štyrom vraždám v okrese Ilava otriasla odbornou aj laickou verejnosťou. Všetko totiž nasvedčuje tomu, že ide o brutálneho niekoľkonásobného vraha, ktorý sa neštíti siahnuť ani na život bezbrannému ročnému dieťaťu.

Z týchto udalostí sú vydesení aj obyvatelia obce Zliechov. Z muža, ktorý bez akýkoľvek emócií ukazuje, kde sú pozostatky jeho obetí ide totiž strach. Podľa odborníkov u neho s najväčšou pravdepodobnosťou ide o poruchu osobnosti, ktorej základným prejavom je obrovský chlad a absolútna strata ľútosti.

"Jedná sa o osobnosť s črtami psychopatie, dokonca ešte možno anetickým psychopatom, to znamená naprosto surovým, emocionálne oplošteným," vysvetľuje forenzný psychológ, Martin Gronský. 

Aj preto páchateľ dokázal žiť v dome vedľa pozostatkov obetí akoby sa nič nestalo. Podľa psychiatričky v hre je aj porucha intelektu alebo závažná psychická porucha.

"Je možné aj to, že teda to zabíjanie malo aj sexuálny motív. Tak môže prichádzať do úvahy aj podozrenie, že ide o sexuálneho agresora veľmi nebezpečného," myslí psychiatrička, Danica Caisová. 

Motívom vrážd sú podľa odborníčky dve verzie. Obete zabil preto, aby odstránil svedkov alebo mu vraždenie spôsobovalo také vzrušenie, že to robil opakovane. Známe sú štyri obete.

Bývalá Mirova družka Sandra, manžel jeho terajšej priateľky a Monika s dcérkou Ninkou, ktorá mala v čase ich zmiznutia len rok a pol.

"Ešte je možné, že sa preukáže, že sú ešte nejaké ďalšie zabitia," hovorí Caisová. 

Odborníci z oblasti psychológie a psychiatrie sa zhodli, že ide skôr o inteligentného páchateľa, ktorý je schopný fungovať racionálne, napríklad tak, že po sebe zahladí stopy a pred okolím sa ovláda natoľko, že si nič nevšimne ani partnerka.

Orgány činné v trestnom konaní v tejto veci stále mlčia.

"Podrobnejšie informácie poskytneme až keď to proces vyšetrovania dovolí," povedal policajný hovorca, Martin Wäldl. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy