Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Teroristická hrozba na Slovensku. Anonym sa podpísal ako Mohamed
Zdielať na

Teroristická hrozba na Slovensku. Anonym sa podpísal ako Mohamed

KOŠICE / Podozrivú zásielku našli policajti v pondelok na košickom letisku. Podľa informácií televízie JOJ tam policajti urobili bezpečnostné opatrenia, keďže sa anonym v lístočku napísanom po anglicky vyhrážal, že spácha teroristický útok. Prípad už prevzala Národná kriminálna agentúra.

Rukou písaný list podľa informácií televízie JOJ páchateľ zanechal v schránke autopožičovne priamo v letiskovej hale.

List pisateľ napísal v anglickom jazyku. V úvode sa predstavil ako Mohamed a vyhrážal sa, že v našej krajine 25. júla vybuchne bomba. Keďže ide o hrozbu možného teroristického útoku, prípad prevzala NAKA.

"Môžem potvrdiť, že polícia prijala oznámenie o hrozbe bombového útoku, ktorý by mohol byť vykonaný na košickom letisku v najbližších dňoch, na základe toho prijala príslušné opatrenia," povedal policajný prezident, Tibor Gašpar. 

Vyšetrovateľ NAKA začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy.

"Samozrejme, vykonávajú sa aj ďalšie operatívno-pátracie úkony s cieľom identifikovať páchateľa, ktorý túto hrozbu vo forme anonymného listu, či skôr krátkeho oznámenia, vhodil do schránky jednej právnickej osobe," ozrejmil Gašpar. 

Na prípade polícia intenzívne pracuje. Nájdená zásielka v pondelok bežnú prevádzku letiska neovplyvnila. Cestujúci žiadnu hrozbu nepocítili. V odletovej hale bolo len niekoľko policajtov. Pasažierov nebolo nutné z budovy evakuovať.

"Prevádzka letiska nebola nijakým spôsobom prerušená ani ohrozená," povedal Juraj Tóth, marketingový manažér letiska v Košiciach. 

Páchateľ v liste hrozil výbuchom v našej krajine, nešpecifikoval na akom konkrétnom mieste. Polícia sa preto zameria i na ďalších letiskách.

"Polícia bude robiť opatrenia, ktoré sa týkajú aj ďalších letísk. Budú aj iné opatrenia, ktoré by som nechcel špecifikovať, lebo to nie je možné z taktického hľadiska," doplnil Gapšar. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy