Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Nájomníci podpálili majiteľovi dom. Zhoreli v ňom jeho dve deti (8, 6)
Zdielať na

Nájomníci podpálili majiteľovi dom. Zhoreli v ňom jeho dve deti (8, 6)

MOUNT VERNON / Pár vysťahovaných nájomníkov sa chcel zrejme pomstiť majiteľovi domu za to, že im už nechcel prenajať izbu v dome. Vyhrážali sa mu, že ho za to zažalujú alebo mu podpália dom. Podľa všetkého sa rozhodli pre druhú možnosť. Požiar skončil tragickou smrťou dvoch detí a domom zhoreným do tla.

Kimberley Marie Hughes, 32-ročná žena, a jej 24-ročný priateľ Jaramy L. Chism sú pravdepodobne zodpovední za požiar, pri ktorom zahynuli dve malé deti, píše portál Daily Mail. Osemročnú Rose a šesťročného Xaviera sa pokúšala zachrániť ich matka, no pri pokuse o únik z horiaceho domu vypadla z okna, keď sa snažila vytlačiť okennú tabuľu. Po páde na zem z druhého poschodia bola v zlom stave a požiar bol už v takom štádiu, že nebolo možné vrátiť sa do domu pre deti. 

Majiteľ domu a otec uhorených detí, Bryan Bachofer, dal Hughesovej  a Chismovi výpoveď z prenájmu a 11. júla sa odsťahovali. Vyhrážali sa mu, že ho za to zažalujú alebo mu podpália dom. O štyri dni neskôr sa na zápach spáleniny zobudil ďalší nájomník domu a zalarmoval majiteľov. Oheň sa však šíril veľmi rýchlo. Keď prišli hasiči, bol už dom komplet v plameňoch. 

Hughes a Chisma našli spať v stane asi 15 kilometrov od domu. Tvrdili, že celú noc spali a o požiari nič nevedia. Policajti ich zatkli a kaucia je stanovená na dva milióny dolárov. Hughesová bola z podpaľačstva obvinená už v roku 2014, vtedy zapálila veci svojho bývalého priateľa, ktorý jej bol údajne neverný. Neskôr vyšetrovateľ zistil, že tak spravila v čase, keď boli v dome aj iní ľudia. 

Majiteľ domu s manželkou sa zotavujú s popálenín a poškodenia pľúc následkom požiaru. Prišli o všetko, čakajú ich desaťtisícové účty za lekársku starostlivosť, no najväčšou tragédiou je smrť ich detí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy