Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mŕtvy policajt v Žiline. Našli zbraň a list na rozlúčku
Zdielať na

Mŕtvy policajt v Žiline. Našli zbraň a list na rozlúčku

ŽILINA / Žilinskí policajti vyšetrujú okolnosti smrti svojho kolegu Dušana. Tento 43-ročný muž patril do radov železničnej polície. V stredu jeho mŕtve telo objavila suseda z paneláku v centre mesta. Vraj zanechal niekoľko listov na rozlúčku. Doma, i v práci.

Telo mŕtveho muža našla v stredu ráno na balkóne jeho suseda. "Zobudili sme sa o pol ôsmej, a zistili sme, že na parapetách v obývačke je krv," uviedla pre TV JOJ suseda.

Pani Eva išla z prízemia hore. Postupne klopala na dvere bytov vo svojom vchode, aby zistila, komu sa niečo stalo. Dvaja susedia nad ňou jej povedali, že sú v poriadku. Dušan na treťom poschodí neotváral.

Našli zbraň

"Tak som išla úplne na horné poschodie, nahla som sa cez balkón a tam som ho uvidela ležať," dodala žena, ktorá telo našla.Vedela, že je zle, no do zavretého bytu sa nemala ako dostať. Hneď privolala pomoc. Žiaľ, už bolo neskoro. "Záchranári našli muža s krvácaním hlavy, už bez známok života," uviedla hovorkyňa spoločnosti Falck Jana Galera.

Viacerí susedia nám povedali, že začuli z bytu, ktorý mal Dušan prenajatý, jednu ranu. Policajti prehľadávali byt, v ktorom sa stala tragédia. Taktiež okolie paneláku. "Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie," dodal policajný hovorca Radko Moravčík.

Podľa susedy, policajti našli pod balkónom pištoľ. Mala by to byť Dušanova služobná pištoľ. A zrejme výstrelom z nej sa rozhodol pre dobrovoľný odchod zo života.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy