Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Muž zmizol na školení. Hasiči našli len jeho mobil a oblečenie
Zdielať na

Muž zmizol na školení. Hasiči našli len jeho mobil a oblečenie

LIPTOVSKÁ MARA / Pri Liptovskej Mare sa bez stopy stratil 30-ročný muž. Na brehu, neďaleko koliby, kde bol ubytovaný, našli iba jeho oblečenie a mobilný telefón. Pri hľadaní pomáhali aj hasiči s člnom. Pátranie ukončili pred polnocou, do terénu vyrazili opäť dnes ráno.

Hasiči v noci prehľadávali Sielnícku zátoku. Po nezvestnom mužovi, nebolo ani stopy. Oblečenie a mobilný telefón si na brehu všimol rybár v utorok v popoludňajších hodinách. Keď sa pri veciach dlhšie nikto neukázal, oznámil to v blízkej kolibe.

"Prešli sme celú zátoku s člnom, osobu sme nenašli, tak sme si povolali ďalšie sily a prostriedky," povedal veliteľ zásahu, Ľubomír Štepita. 

Tam zistili, že doklady patria u nich ubytovanému, 30-ročnému mužovi. Ten bol podľa zistení televízie JOJ súčasťou skupiny, ktorá mala v kolibe na brehu Liptovskej Mary školenie. Keď ho nenašli nikde v okolí, zalarmovali políciu aj hasičov. Napriek včerajšiemu zhoršenému počasiu, sa muž zrejme išiel kúpať.

"Do pátrania po 30-ročnom mužovi sa zapojili aj potápači z pohotovostného útvaru KR PZ Žilina," ozrejmil hovorca polície v Žiline, Radko Moravčík. 

Podľa jednej z verzií sa mohol utopiť, hasiči preto z člna dôsledne prehľadávali zátoku. Pátranie ukončili v utorok pred polnocou, na miesto sa vrátili v stredu ráno. 

Spoločnými silami prehľadávali dno zátoky. V kalnej vode sa potápači orientovali len pomocou hmatu, postupovali síce pomaly, ale dôkladne.

Ani 24 hodín od Martinovho zmiznutia po ňom potápači na Liptovskej Mare nenašli žiadnu stopu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy