Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lupiči z Krompách obrali muža o 2 eurá, hrozí im väzenie
Zdielať na

Lupiči z Krompách obrali muža o 2 eurá, hrozí im väzenie

SPIŠ / Do väzby sa dostali pre dve eurá. Tak pokračuje príbeh dvojice lupičov z Krompách. Jedinú mincu vzali mužovi, ktorého ohrozovali nožom a to im na konci procesu poriadne priťaží.

"Brat ležal na zemi, ten druhý ho škrtil na zemi. Mal nôž a priateľ mu ho vyrazil z ruku. Potom ho dva razy udrel," opísala sled udalostí pre TV JOJ Monika, sestra napadnutého Mariána.

Július a Rudo sa po pár dňoch v policajnej cele postavili pred sudcu. No ich príbuzní stále tvrdia, že nič sa nestalo tak ako to poškodená strana popisuje

Dve verzie

"On prišiel o pol jedenástej ku nám aby som mu nabila telefón. Ja som to odmietla a nechcela som s ním ostať v izbe sama," hovorí Margita Girgová, švagrina obvineného Ruda.

Žena preto zavolala svojho švagra Rudolfa. Ten podľa Margity vytiahol Mariána na dvor. Tam mu vraj dal slabú facku. Verzia príbuzných sa však nezhoduje s tou oficiálnou policajnou. Podľa vyšetrovateľov Rudo a Julo Mariána napadli, ohrozovali ho nožom a okradli.

Viackrát súdne trestaní

"Obaja obvinení už boli v minulosti viac krát súdne trestaní. Sudca akceptoval návrh policajného vyšetrovateľa o vzatí obvinených do väzby," uviedol pre TV JOJ policajný hovorca Alexander Szabó.

"Pri trestnom čine lúpeže je podstatou to, že niekto sa násilím, alebo hrozbou bezprostredného násilia chce zmocniť cudzej veci. V takomto prípade škoda nie je dôležitá," vysvetľuje viktimológ Róbert Kočiš.

Páchatelia sa tak ľahko môžu dostať za mreže aj takpovediac za ukradnutú papierovú vreckovku. Podľa odborníka na zločiny bolo rozhodnutie sudcu o väzbe veľmi pozitívne. Podľa Kočiša, v rámci generálnej prevencie je potrebné aby sa každá jedná takáto lúpež riešila väzobným stíhaním.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy