Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nevesta zahynula pri páde helikoptéry. Jej nastávajúci sa to dozvedel pred oltárom
Zdielať na

Nevesta zahynula pri páde helikoptéry. Jej nastávajúci sa to dozvedel pred oltárom

SAO PAOLO / Rosemere do Nascimento Silva z brazílskeho Sao Paola zahynula pri páde helikoptéry len pár minút pred pristátím pri kostole, kde sa mala konať jej svadba. Jej prílet mal byť prekvapením pre svadobčanov, aj jej nastávajúceho.

Prílet helikoptéry na miesto konania svadby nakrúcala fotografka, ktorá bola v šiestom mesiaci tehotenstva, píše denník Daily Mail. Na palube bol, okrem pilota, aj brat nevesty, ktorý ju mal priviesť pred oltár. Kamera bežala po celú dobu a tragédiu zachytili do poslednej chvíle, nahrávala aj po páde helikoptéry. Nikto neprežil.

Udirley Damasceno, 32-ročný ženích, netušil, čo nevesta naplánovala. "Každá nevesta má nejaký sen, jej snom bolo priletieť na svadbu helikoptérou bez toho, aby o tom niekto vedel," povedal Carlos Eduardo Batista, jeden z organizátorov svadby. O nehode sa dozvedel, keď helikoptéra nepristála v plánovanom čase na neďalekom futbalovom ihrisku. Po telefonáte potvrdili, že helikoptéra odletela. Vedeli aj o havárii, ale nespojili si to práve s týmto letom.

Znepokojenému, stále čakajúcemu ženíchovi, oznámil pastor správu o tragédii priamo pred oltárom. Od žiaľu sa nervovo zrútil. Na svadbe bolo 300 hostí, no o nevestinom pláne vedelo len šesť ľudí.

Let mal trvať len 15 minút, no odborníci sa pod zhliadnutí záznamu domnievajú, že pád bol následkom pilotovej chyby. Dážď a hmla boli pritom priťažujúce okolnosti. Na miesto nehody prišli okamžite hasiči, no bolo zjavné, že posádke už nemajú ako pomôcť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy