Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Weissovi vrátili vodičák, pokutu nedostal
Zdielať na

Weissovi vrátili vodičák, pokutu nedostal

BRATISLAVA / Skutok sa nestal, a preto generálna prokuratúra ešte v máji zbavila futbalistu Vladimíra Weissa mladšieho akýchkoľvek obvinení. Denník Nový čas priniesol správu, že futbalista môže aj naďalej šoférovať.

V máji prokurátor generálnej prokuratúry vysvetlil, že síce existujú dôkazy, že futbalista Vladimír Weiss mladší sedel na sedadle vodiča, avšak vozidlo šoféroval ten, ktorý sedel na ňom, teda Dávid B.

"To, že sedel na mieste vodiča, o tejto nespochybniteľnej veci, existujú v spise dôkazy," povedal ešte v máji Peter Šufliarsky, prokurátor Generálnej prokuratúry. 

Prokuratúra tak stíhanie Weissa mladšieho z trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky zastavila a vec sa vrátila naspäť na políciu. Tá prípad momentálne objasňuje ako priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Vo vozidle sa totiž nachádzalo približne trinásť ľudí, čo výrazne prevyšuje povolený počet osôb vo vozidle. Novinkou v prípade je, že futbalista si po viac ako ôsmich mesiacoch môže sadnúť za volant, nakoľko mu polícia vrátila vodičské oprávnenie, informoval Nový Čas.

"Vo vami uvedenom prípade bolo vrátené vodičské oprávnenie. Priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky je v štádiu objasňovania," informovala policajná hovorkňya, Lucia Mihalíková. 

Kedže polícia ešte priestupok objasňuje, nie je ani jasné, či mu bude uložená bloková pokuta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy