Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Bratislavu čaká počas leta dopravný chaos
Zdielať na

Bratislavu čaká počas leta dopravný chaos

BRATISLAVA / Na poriadnu dávku trpezlivosti sa budú musieť od pondelka pripraviť vodiči v Bratislave. Mesto, pripravilo na leto viacero rekonštrukcií ciest. Veľkej oprave sa nevyhne ani most, ktorý spája brehy Dunaja.

V Bratislave od pondelka od 10-tej hodiny začali s opravou mosta SNP. Rekonštrukcia má trvať až do konca augusta. Cesta bude cez letné prázdniny prejazdná v oboch smeroch no s obmedzeniami. V júli bude uzavretý pravý jazdný pruh v smere z Petržalky do centra mesta.

Rovnako bude uzavretý aj pravý pruh v smere z Centra do Petržalky. V auguste to bude opačne. 

"Potom sa robia tie vnútorné, to budeme robiť v auguste. Dôvod je taký, aby sa ten most nerozkolísal, pretože to je staticky namáhavá stavba a jazdí tam veľa áut," vysvetľuje primátor Bratislavy, Ivo Nesrovnal. 

Aký vplyv bude mať rekonštrukcia mosta SNP na dopravu v hlavnom meste sme sa opýtali odborníka.

"V čase špičky, teda ráno a popoludní tam budú kolóny a to nechem myslieť na to, keď by sa v inkriminovanom úseku stala nejaká dopravná nehoda. V prípade, že by sa upchala tak dôležitá tepna akou je most SNP, tak to bude mať vplyv na dopravu v celej Bratislave. Môže kolabovať doprava aj na iných mostoch. Most Apollo, most Prístavný, most Lafranconi," myslí si dopravný konzultant, Igor Dolanský. 

Do konca prázdnin

"Ale chcem poprosiť obyvateľov mesta o trpezlivosť a aby používali aj iné mosty, napríklad Starý most, ktorý je už opravený," vyzýva Bratislavčanov primátor mesta. 

Či budú práce na moste pokračovať aj v noci je otázne. "Keď budú potrebovať, nepochybujem o tom, že si požiadajú o nejaké práce. A myslím si, že takto to je vypočítané a stihnú to do konca prázdnin," doplnil Nesrovnal. 

Dopravnú situáciu od utorka až do piatku môže skomplikovať aj vylepšenie automatizovaného riadenia mestskej cestnej dopravy. Čo pre vodičov znamená, že niektoré semafory v hlavnom meste nemusia fungovať. 

"Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave v tejto súvislosti upozorňuje vodičov a zároveň ich vyzýva k zvýšenej pozornosti, ako aj trpezlivosti pri jazde po komunikáciách hlavného mesta SR Bratislavy," vysvetľuje hovorca polície, Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy