Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Chlapec (5) prežil pád zo 7. poschodia, neutrpel ani zlomeninu
Zdielať na

Chlapec (5) prežil pád zo 7. poschodia, neutrpel ani zlomeninu

Archívna reportáž

QUINCY / Päťročný chlapec prežil pád z okna na siedmom poschodí. Podľa úradov mesta Quincy, ležiaceho neďaleko Bostonu v americkom štáte Massachusetts, sa dieťa opieralo o okennú sieťku, ktorá následne spolu s ním vypadla. Chlapec sa držal sieťky a spadol na strom, čo významne zmiernilo náraz.

Policajti nemohli uveriť, že 5-ročný chlapec pád z výšky zhruba 20 metrov prežil. Jeho rodičia boli v tom čase v inej miestnosti. Chlapec sa zaprel o sieťku proti hmyzu a tá povolila. Počas pádu sa jej držal a dopadol na strom. Podľa zdravotníkov si chlapec v dôsledku pádu nezlomil žiadnu kosť. Sanitkou ho okamžite previezli do nemocnice, pričom podľa lekárov je v stabilizovanom stave. 

"Myslel som si, že tá rana nebola nič neobvyklé, tak so to ignoroval. Ale o pár sekúnd neskôr som začul šialený ženský krik a uvidel som dieťa na zemi," opísal situáciu sused, Muhammad Khan pre televíziu CBS. "Povedal som si, preboha, vypadlo dieťa. No potom som videl, ako sa postavilo a normálne chodilo," dodáva.

Dieťa previezli do detskej nemocnice v Bostone. Chlapec nestratil vedomie a neutrpel ani žiadnu zlomeninu. Nemocnica sa vyjadrila, že chlapec je v poriadku. Susedia hovoria o zázraku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy