Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mladý vodič chcel zrejme prejsť cez spustené závory. Spolujazdec (22) zomrel
Zdielať na

Mladý vodič chcel zrejme prejsť cez spustené závory. Spolujazdec (22) zomrel

HANISKA / V noci sa stala v obci pri Prešove tragická dopravná nehoda. Mladý vodič s tromi spolucestujúcimi sa zrejme pokúsil prejsť cez železničné priecestie v čase, keď boli spustené závory. V tom čase tadiaľ prechádzal nákladný vlak a auto zachytil.

K nehode prišlo hodinu po polnoci zo štvrtka na piatok. Prečo 21-ročný vodič vošiel na priecestie v čase, keď boli spustené závory, zatiaľ jasné nie je. Auto narazilo do bočnej časti rušňa, následne auto odhodilo a zdemolovalo výstražník a nakoniec narazilo do blízkeho murovaného železničného domčeka. Pri nehode na mieste zraneniam podľahol 22-ročný muž z Kendíc. Po dopravnej nehode previezli do prešovskej nemocnice troch mladých ľudí. Jeden z nich je vo vážnom stave. Podľa vyjadrení prešovských lekárov bojuje o život. "Pacient s vážnymi zraneniami je v kritickom stave je hospitalizovaný na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny," vyjadrila sa Renáta Cenková, hovorkyňa FNsP Prešov.

Vodiča a rušňovodiča podrobili policajti dychovej skúške s negatívnych výsledkom. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.

Železnice SR vydali k prípadu stanovisko: "Ide o ďalší príklad absolútne nezodpovedného správania sa mladého vodiča, ktorý ignoroval červené výstražné svetlá aj závory a zbytočne vystavil riziku celú posádku auta. Kvôli tomuto nezmyselnému počínaniu vyhasol mladý život".

"Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) investujú nemalé prostriedky do zabezpečenia priecestí a robia maximum pre bezpečnosť účastníkov cestnej premávky. Na uvedenom priecestí ide o maximálne možné zabezpečenie, z pohľadu ŽSR už vyšší stupeň zabezpečenia neexistuje. Sme však bezmocní voči arogantnému správaniu sa vodičov a ich vedomému porušovaniu zákona o premávke na pozemných komunikáciách. Vlak je kolos, s ktorým nie je možné priamy stret vyhrať“, uviedol generálny riaditeľ ŽSR Martin Erdössy.

Najčerstvejšie informácie prinesie reportérka Daniela Jureková v Novinách o 17.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy