Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Predstiera zdravotné problémy a od ľudí žiada peniaze na operáciu
Zdielať na

Predstiera zdravotné problémy a od ľudí žiada peniaze na operáciu

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Prípady, kedy na ulici ľudia žiadajú peniaze buď na charitatívne zbierky alebo na liečbu, sa objavujú čoraz častejšie. Pozor si musia dať aj obyvatelia mesta na Spiši, kde sa momentálne pohybuje Rumun s príbehom o vážnych zdravotných ťažkostiach a pýta od ľudí peniaze na operáciu.

Rumuna sme našli stáť pred hlavnou poštou v Spišskej Novej Vsi. Jeho tvár je známa z viacerých stránok na sociálnej sieti. S upozornením, že predstiera chorobu. Dokonca pri sebe nosí aj správu od lekára, na ktorej vrchu stojí, že je po vážnej autonehode a potrebuje urgentne operáciu chrbtice. 

Muž komunikuje lámavou slovenčinou a zneužíva dobromyseľnosť ľudí. Lekárska správa má hlavičku popradskej nemocnice. Tam naozaj potvrdili, že muža ošetrovali. "Tento pacient bol v daný deň ošetrený v popradskej nemocnici, avšak s inou diagnózou, ako uvádza v žiadosti o pomoc," objasnila jeho návštevu v nemocnici hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda. 

Ako vyplýva z jeho lekárskej správy, ktorú drží v rukách, bol ošetrený s ľahkými poraneniami. Tie nemôžu mať žiadne následky, keďže išlo iba o pár modrín. Peniaze teda pýta od ľudí nezákonne. Vyzbierané peniaze používajú na svoj prospech. V prípade že uvidíte podozrivé osoby, ktoré od vás žobrú finančnú hotovosť neváhajte a okamžite kontaktujte políciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy