Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hádali sa na pumpe. Muž v afekte ženu polial benzínom a zapálil
Zdielať na

Hádali sa na pumpe. Muž v afekte ženu polial benzínom a zapálil

OHIO / Muž polial svoju priateľku benzínom a zapálil. Tvrdil, že omylom, no ona videla v jeho očiach zlo. Mladá žena po dvoch rokoch po útoku na následky rozsiahlych popálenín zomrela.

Bol začiatok augusta. Judy sa so svojím expriateľom hádala priamo na benzínovej pumpe. Michael ju v hneve polial benzínom a zapálil. Pred súdom povedal, že sa to stalo náhodou, no neprejavil ani štipku ľútosti. Odsúdili ho na 11 rokov. Jeho otec dokonca tvrdil, že Michael Judy miluje, sudca ale žiadnym argumentom neveril.

Judy utrpela popáleniny piateho stupňa. Zhoreli jej uši, prsty. Absolvovala takmer 60 operácií, napriek tomu bola pripútaná na lôžko a nevládala ani rozprávať, pretože mala poškodenú aj dýchaciu trubicu.

"Zničilo mi to život, život celej mojej rodiny aj mojich dvoch dcér. Neexistujú zákony, ktoré by boli natoľko fér, aby dokázali vinníka potrestať," povedala Judy.

Judy pustila televízny štáb do nemocnice preto, aby ukázala, čoho všetkého sú ľudia schopní. Jej odkaz znie: "Ak ste vo vzťahu, kde vás partner zneužíva, čo najrýchlejšie utečte".

Od augusta 2015 táto žena statočne bojovala, hoci lekári od začiatku tvrdili, že popáleniny na 80 percentách tela nie sú zlučiteľné so životom. Oporou jej bola aj rodina - najmä manžel a dve dcéry. Nestačilo to. Michaelov trest chce teraz prokurátor prehodnotiť a obviniť ho znova. Už nie z ublíženia na zdraví, ale z vraždy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy