Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dva kamióny sa čelne zrazili. Kabínu jedného z vodičov zasypal náklad dreva
Zdielať na

Dva kamióny sa čelne zrazili. Kabínu jedného z vodičov zasypal náklad dreva

NOVÁ BAŇA / K vážnej nehode došlo na R1 v noci z pondelka na utorok na ceste medzi Novou Baňou a Žarnovicou. Zrazili sa dva kamióny a jedno osobné auto. Podľa polície vodič kamióna naloženého drevom zaspal a prešiel do protismeru, kde drevo doslova zasypalo kabínu prichádzajúceho kamióna.

Vodič kamiónu, ktorý prevážal drevo išiel smerom na Žarnovicu. Potom ale na moment zaspal a stratil nad vozidlom kontrolu. Prešiel do protismeru, kde sa prevrátil. Prevážané drevo sa vysypalo na cestu, po ktorej prichádzal ďalší kamión naložený mäsom.

Pomohol každý

Pri náraze celú kabínu zasypalo drevo a 33-ročný vodič tam ostal zakliesnený. Do nich následne nabúralo aj prichádzajúce osobné auto. Vodiči, ktorí po rýchlostnej ceste prechádzali rýchlo zastavili a vodičovi uväznenému pod kusmi dreva sa snažili pomôcť, no zo zdemolovanej kabíny ho sami vytiahnuť nevedeli. "Sme sa snažili ako sa dalo, ale bolo tam to drevo," povedal jeden z vodičov.   

Náhodou išiel okolo vodič žeriavu, ktorý neváhal zastaviť a potiahol celý kamión o niekoľko metrov ďalej, aby sa k vodičovi mohli dostať hasiči. "Kmene sa nachádzali po výšku kabíny, bolo to zložité, lebo celá váha dreva bola na nohách toho kamionistu," informoval hovorca hasičov Peter Hudec. Vyslobodzovanie trvalo viac ako hodinu. S poraneniami dolných končatín vodiča previezli letecky do nemocnice v Banskej Bystrici.

Úraz hlavy a ramena utrpel aj 27-ročný kamionista, ktorý náklad dreva prevážal a skončil v protismere. Odviezli ho do nemocnice v Žiari nad Hronom. Bez zranení skončili akoby zázrakom manželia, ktorí sedeli v osobnom aute. To išlo hneď za kamiónmi a ich vozidlo padajúce drevo zasiahlo.Rýchlostná cesta bola úplne uzavretá pre rozsypané drevo a odstraňovanie trvalo celú noc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy