Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Viac ako 200 policajtov zasahovalo pre daňovú trestnú činnosť
Zdielať na

Viac ako 200 policajtov zasahovalo pre daňovú trestnú činnosť

SLOVENSKO / V utorok o piatej hodine ráno začala Národná jednotka finančnej polície NAKA akciu DOKTOR zameranú na zaisťovanie dôkazov v daňovej trestnej činnosti. Do akcie s krycím názvom Doktor sa zapojilo až 210 policajtov.

Policajti zaisťovali dôkazy v daňovej trestnej činnosti. Dôkladne prečesali až 29 objektov. Medzi nimi bol aj areál na Majerskej ulici v Kráľovej pri Senci.

Tam tiež dorazili desiatky policajtov. A celý objekt prehľadávali niekoľko hodín. Ide pritom o mimoriadne veľký pozemok aj so súkromným jazerom.

"Akcia začala už v skorých ranných hodinách o piatej z taktických dôvodov," povedala policajná hovorkyňa, Denisa Balogová. 

Národná jednotka finančnej polície NAKA sa zrejme na takto rozsiahlu akciu dlho pripravovala.

"Príslušníci národnej kriminálnej agentúry počas dňa vykonali 16 domových prehliadok a 13 prehliadok iných priestorov, prevažne išlo o Bratislavský kraj a Trnavský, v jednom prípade išlo o Prešovský kraj," informovala Balogová. 

 Čo všetko zaistili a odhalili počas jednotlivých razií ale polícia nechce konkretizovať.

"Nakoľko prebiehajú procesné úkony v tejto chvíli nemôžeme poskytnúť viac informácií. Urobíme tak akonáhle to situácia umožní," doplnila policajná hovorkyňa. 

Či boli počas tejto razie zadržané nejaké osoby, polícia zatiaľ neprezradila. Všetko ale nasvedčuje tomu, že sa to zrejme dotkne viacerých ľudí. Okrem toho, trestné sadzby za daňové trestné činy sú nezanedbateľne vysoké.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy