Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia zasahovala v bankách po celom Slovensku
Zdielať na

Polícia zasahovala v bankách po celom Slovensku

BRATISLAVA / Po celom Slovensku policajti od rána preverujú oznámenie o bombe vo VÚB banke. Zamestnancov aj klientov, ktorí sa v banke práve nachádzali museli evakuovať. Anonymný oznamovateľ neurčil, v ktorej pobočke by sa mala nachádzať a tak musí polícia prehľadať všetky.

Anonym nahlásil bombu v Banskej Bystrici. Neurčil, na akom mieste sa bomba nachádza. Preto zasahovali zložky na celom Slovensku. "Prehliadky budov budú trvať niekoľko hodín, verejnosti banky až do ich ukončenia nebudú prístupné." uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Nahlásenú bombu preverujú policajti aj historickom centre Bratislavy. Krátko po jedenástej hodine anonym nahlásil bombu na Prepošstskej ulici. "Uvedené oznámenie sme okamžite preverili, na miesto boli ihneď po prijatí oznámenia vyslaní pyrotechnici a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Szeiff.

Policajti už ukončili prehliadky vo všetkých pobočkách VÚB banky na celom Slovensku. Žiadnu bombu nenašli. Výhražnú správu poslal páchateľ e-mailom na zákaznícke centrum pobočky banky na Námestí slobody v Banskej Bystrici.

Ako upozornila banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, keďže nekonkretizoval pobočku, v ktorej mal byť nástražný výbušný systém, policajti museli prijať okamžité opatrenia vo všetkých pobočkách. V súvislosti s falošným oznámením už polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy.

Podobný prípad sa stal aj minulý týždeň. V Bratislave museli evakuovať niekoľko nákupných centier. V tomto prípade išlo o pobočku Tatrabanky

Trinásteho júna prehľadávali policajti pošty po celom Slovensku. Anonym nahlásil bombu, ale neuviedol na ktorej pobočke. Na Slovensku je 1 500 prevádzok. "Nakoľko z obsahu e-mailu nebolo zrejmé, o ktorú inštitúciu malo ísť, okamžite sme prijali opatrenie vo všetkých bankách, poštách a Poštových bankách na území celého Slovenska," povedala hovorkyňa policajtov Denisa Baloghová.

Policajti zasahovali aj 22. júna na Okresnom súde Bratislava III. Anonym tam nahlásil bombu. Po prehľadaní budovy súdu ju ale nenašli. Informáciu o nástražnom výbušnom systéme v budove na Námestí Biely kríž dostali policajti z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru krátko po 10:00.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy