Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Otec pochoval syna, ten sa mu o pár dní ozval, že je v poriadku
Zdielať na

Otec pochoval syna, ten sa mu o pár dní ozval, že je v poriadku

KALIFORNIA / Kuriózny prípad sa stal rodine Franka J. Kerrigana. Úrady mu zdelili, že jeho psychicky chorý syn zomrel. So smútkom syna pochovali, zaplatili pohreb aj smútočné stretnutie. O jedenásť dní zazvonil telefón a na druhej strane sa ozval hlas údajne zosnulého syna. Vysvitlo, že súdny lekár spravil pri identifikovaní tela chybu. Teraz polícia čelí žalobe nahnevanej rodiny.

Jedenásť dní po tom, ako uložili k poslednému odpočinku syna, zazvonil v byte 82-ročného Franka J. Kerrigana telefón. Volal mu jeho kamarát. "Tvoj syn žije," povedal a predal slúchadlo ďalej. Nasledoval pozdrav, ktorý dôchodcovi takmer vyrazil dych. "Ahoj, tati," ozval sa bezstarostný hlas na druhej strane. 

Kolotoč zvratov odštartoval súdny lekár, ktorý 6. mája identifikoval telo muža, nájdeného pri obchode Verizon ve Fountain Valley, ako 57-ročného Franka M. Kerrigana. Ten trpel psychickými problémami, žil na ulici a už dlhšiu dobu sa s rodinou nestretával. O ďalšiu identifikáciu Franka staršieho nežiadali, pretože vraj majú výsledky z odtlačkov prstov. Nešťastný otec nemala dôvod neveriť im, uvádza český portál iDnes.cz. 

Sestra Carole prišla k obchodu s fotkou svojho brata, s kvetmi a zapálila mu tam sviečku. "Bolo to pre mňa ťažké. Na mieste ešte stále bola krv a zostali tam aj špinavé deky," opísala hrozný zážitok. Už o niekoľko dní neskôr rodia zorganizovala pohreb. Ten ich stál 20 tisíc dolárov a zúčastnilo sa aspoň 50 ľudí. Pri poslednej rozlúčke Karrigan nespoznal, že to nie je jeho syn v rakve. "Netušil som, ako môj syn v poslednej dobe vyzeral," vysvetľoval.

Zlá identifikácia

Zatiaľ nie je úplne jasné, ako sa mohlo stať, že zle identifikovali telo. Právnik rodiny Doug Easton tvrdí, že súdny lekár zrejme iba porovnal fotografiu na vodičskom preukaze a tak mohlo prísť k zámene. Po tom, ako zistili, že Frank stále žije, spravil aj regulérny test odtlačkov prstov, ktoré potvrdili, že išlo o niekoho iného. 

Otrasená rodina má teraz v pláne políciu žalovať. Tí sa im ospravedlnili a začali v prípade interné vyšetrovanie. Ak sa preukáže chyba na ich strane, súdnemu lekárovi z toho vyvodia dôsledky. Psychický chorý syn nechápe hrôzu, ktorou si prešla jeho rodina a rozhodol sa aj naďalej ostať žiť na ulici. "Prežili sme si ten najhorší strach. Našli sme ho mŕtveho niekde na chodníku. Pochovali ho. Ten pocit z toho všetkého nikdy nezmizne," povedala Carole.   

Súvisiace články

Najčítanejšie správy