Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bývalý policajt stál pred súdom. Pri autonehode odmietol fúkať
Zdielať na

Bývalý policajt stál pred súdom. Pri autonehode odmietol fúkať

MENGUSOVCE / Už bývalý diaľničný policajt sa v stredu opäť postavil pred sudcu Okresného súdu v Poprade. Začiatkom februára totiž sedel za volantom auta, ktoré havarovalo. Na mieste vtedy odmietol dychovú aj krvnú skúšku na alkohol.

Polícia začiatkom februára tohto roku prenasledovala tmavé osobné auto, ktorého vodič nereagoval na výzvy. Po krátkej naháňačke s autom havaroval na moste. Keď policajti pristúpili k autu, zistili, že za volantom sedí ich kolega z diaľničnej polície.  

Vodič na mieste odmietol podstúpiť dychovú skúšku na alkohol. O pár dní sa už musel postaviť pred sudcu. S trestom ani obvinením nesúhlasil a podal odvolanie. V stredu sa pred súd po niekoľkých mesiacoch postavil znova. Na otázky k autonehoda sa vyjadriť nechcel. Hlavné pojednávanie trvalo približne pol hodinu. 

Konanie oľutoval

Zúčastnili sa aj kolegovia dnes bývalého policajta, ktorí boli priamo na mieste udalosti. Ich výpoveď ale nebola potrebná. "Obžalovaný na hlavnom pojednávaní urobil vyhlásenie o vine, ktoré súd prijal," informoval Pavol Roth, sudca Okresného súdu v Poprade. Bývalý policajt po súde ihneď odišiel, k prípadu sa vyjadril iba jeho právny zástupca Tibor Bašista. "Nikdy predtým nebol trestaný, nikdy nemal dočinenia s nejakou protiprávnou činnosťou. Takto teraz znáša následky, ale znáša ich ako chlap. To povedal aj na pojednávaní, kedy si uvedomil nesprávnosť svojho konania." 

Trest a následky

Sudca uznal obžalovaného vinným z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykových látok. Uložil mu peňažný trest v sume 500 eur, náhradný trest odňatia slobody vo výmere štyroch mesiacov a zákaz vedenia motorového vozidla po dobu troch rokov. Následky sú oveľa horšie. Okrem trestu, ktorý mu udelil súd, prišiel aj o zamestnanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy