Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Vyskočila z odchádzajúceho vlaku. Stálo ju to život
Zdielať na

Vyskočila z odchádzajúceho vlaku. Stálo ju to život

Archívna reportáž

HLINÍK NAD HRONOM / Päťdesiatosemročná žena utrpela smrteľné zranenia po tom, ako vyskočila z odchádzajúceho vlaku. Jej zranenia mali smrteľné následky. Železnice Slovenskej republiky upozorňujú cestujúcich, aby za žiadnu cenu z rozbehnutého alebo zo spomaľujúceho vlaku nevyskakovali.

Žena si pravdepodobne neskoro uvedomila, na ktorej stanici vlak stál. Po dopade na nástupište spadla pod odchádzajúcu súpravu vlaku a utrpela smrteľné zranenia. 

Železnice Slovenskej republiky upozorňujú cestujúcich, aby za žiadnych okolností nevystupovali alebo nenastupovali do vlakov, ktoré sa rozbiehajú alebo spomaľujú na železničných staniciach. Takéto pokusy mávajú fatálne následky, často sa končia amputáciou končatín alebo dokonca smrťou. 

Železnice varujú cestujúcich, aby sa nesnažili z vlaku za každú cenu vystúpiť alebo do vlaku naskočiť, ak sa už vlak zo stanice pohol. Cestujúci si musia uvedomiť, že nešťastné pády z vlaku alebo pod vlak majú rovnaké následky ako samotná zrážka s vlakom. Personál po vypravení vlaku nevidí, či niekto nastupuje alebo vystupuje.

Takéto situácie teda môžu ostať bez povšimnutia a poranenému nemá kto pomôcť. "Rovnako je nebezpečné aj stáť príliš blízko koľaje, keď vlak prechádza cez stanicu, alebo prichádza či odchádza a človek priamo do neho nenastupuje. Fyzikálne zákony sú neúprosné a človeka môže vtiahnuť obrovská sila vzdušného víru alebo môže stratiť rovnováhu a spadnúť," uvádzajú Železnice Slovenskej republiky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy