Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Rozbil manželke vázu o hlavu a ku krku jej priložil nôž. Nešlo o prvý útok
Zdielať na

Rozbil manželke vázu o hlavu a ku krku jej priložil nôž. Nešlo o prvý útok

HUMENNÉ / O hlavu jej rozbil sklenenú vázu a ku krku jej priložil nôž s tým, že ju podreže. Otec troch detí, 30-ročný Peter, skončil v putách, no kým ho umiestnili do cely, jeho kroky v sprievode polície smerovali aj na miestnu polikliniku.

Podľa polície nešlo o prvý  atak. Peter mal na manželku útočiť opakovane. Z vyšetrovania vyplýva, že po slovnej hádke jej mal ku krku priložiť kuchynský nôž a vyhrážať sa, že ju podreže. Tým sa to ale neskončilo. "Neskôr ženu vázou udrel do hlavy a rozbitou črepinou ju pichol do prsta na ruke. Stále jej vulgárne nadával a vyhrážal sa jej zabitím," hovorí Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Susedia o zadržanom hovoria ako o pracovitom mužovi a nechceli veriť, žeby čin spáchal.

Policajti muža obvinili z trestného činu nebezpečného vyhrážania. Nasledovali úkony priamo v dome, kde pár vychováva svoje tri deti. Petra však policajti sprevádzali aj na polikliniku. Úlohou lekárov je na základe skúmania zistiť možnú prítomnosť omamných látok v tele. Muž skončil v cele policajného zaistenia. Prokurátor navrhol jeho väzobné stíhanie.  "Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu až 3-ročné väzenie," povedala Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy