Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pašerácku dodávku z Ukrajiny zastavili až na hranici medzi Českom a Slovenskom
Zdielať na

Pašerácku dodávku z Ukrajiny zastavili až na hranici medzi Českom a Slovenskom

BRODSKÉ / Slovenskí colníci sa môžu pochváliť úlovkom, ktorý zrejme prehliadli ich kolegovia v susedných krajinách. Vodič s dodávkou s ukrajinskou poznávacou značkou sa snažil prekročiť hranicu Brodské medzi Českom a Slovenskom. Naši colníci ho zastavili a auto prešlo skenerom. Podozrenie sa potvrdilo.

Trojica Ukrajincov na dodávke si zvolila zrejme menej riskantnú trasu - prekročili ukrajinské hranice, prešli cez Poľsko a Česko a zamierili na juh na Slovensko. Ich cieľovou destináciou malo byť Taliansko, no pašerácky výlet sa pre nich skončil v Brodskom. Bežná nočná kontrola colníkov pre nich nedopadla dobre. "Pri skenovaní jedného z dopravných prostriedkov, ktoré malo ukrajinské EČV, boli nájdené skryté miesta, kde by eventuálne sa mohol nachádzať tovar, ktorý bol nelegálne prepravovaný,"  povedal Jozef Belan, hovorca Colného úradu Trnava. 

Muži si podľa našich informácií našli výhovorku, prečo nepodstúpiť kontrolu skenerom a rázne ju odmietli. Keď ju však podstúpili, mali colníkom čo vysvetľovať. Pri hĺbkovej kontrole našli škatuľky cigariet rôznych značiek. Cigarety mali ukryté pod sedačkami, za sedačkami, ale aj v strope vozidla. Ukrajinci veľmi rýchlo a bez donútenia sami odkrývali svoje skrýše, kde sa nachádzali tisícky škatuliek.

"Vzhľadom na to, že tieto cigarety boli označené ukrajinskou kontrolnou známkou, vzniklo podozrenie z trestného činu porušovania štátnych technických opatrení na označovanie tovaru, a preto bol k prípadu prizvaný vyšetrovateľ kriminálneho úradu finančnej správy," povedal Belan.

Po takmer troch hodinách kontrolovania bol výsledok jasný - Ukrajinci v dodávke pašovali 7811 škatuliek cigariet, čo je presne 156 220 kusov cigariet. Predbežnú škodu vyčíslili colníci na viac ako 15 200 eur. Kriminálny úrad finančnej správy momentálne vykonáva s mužmi ešte ďalšie procesné úkony, ale s najväčšou pravdepodobnosťou bude minimálne jeden z mužov obvinený.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy