Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za smrť 1,5-ročnej Simonky stále nikoho neodsúdili, profesionálny rodič vinu odmieta
Zdielať na

Za smrť 1,5-ročnej Simonky stále nikoho neodsúdili, profesionálny rodič vinu odmieta

PREŠOV / Obžalobe, v prípade smrti 1,5 ročnej Simonky, čelí zo zabitia profesionálny rodič. Malé dievča podľa obžaloby pred smrťou brutálne dobili. Mužovi na lavici obžalovaných hrozí viac ako 10 rokov za mrežami.

Prípad smrti 1,5-ročného dievčaťa vzbudil rozruch hneď po pitve. Tá podľa obžaloby jednoznačne preukázala, že Simonka zomrela cudzím zavinením.

Na lavici obžalovaných sedí profesionálny rodič. Ten svoju vinu naďalej odmieta. Na verdikt súdu čaká na slobode. Na pojednávania chodí a bol aj pri tom, ako súdny znalec vymenoval všetky zranenia, ktoré viedli k smrti Simony. "Zakrvácanie brušnej dutiny, nedokrvenie vnútorných orgánov, opuch mozgu a opuch oboch pľúc," vymenoval zranenia súdny znalec Martin Kováč.

Pitva preukázala, že dievčatko pred smrťou veľmi trpelo. Modriny malo po celom tele a dokonca malo natrhnuté črevá. Podľa obžaloby ju takto dobil profesionálny rodič. Ten to popiera a sám netuší ako Simonka k smrteľným zraneniam prišla.

"Je z medicínskeho hľadiska vylúčené, aby si takéto zranenia spôsobilo samotné dieťa náhodnými pádmi," dodal súdny znalec.

"Nebudem reagovať vôbec," povedal obžalovaný profirodič Ivan G. Obžalovaný profesionálny rodič sa k ničomu nevyjadruje. V ten osudný deň bol so Simonkou ráno dokonca u lekárky. Tá si nič podozrivé nevšimla. Znalec tvrdí, že zranenia, ktoré Simonku zabili vznikli krátko pred smrťou.

Profesionálnemu rodičovi hrozí v prípade dokázania viny viac ako 10 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy