Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ľudia v Bánovciach majú strach. Obávajú sa, že ich sleduje dron
Zdielať na

Ľudia v Bánovciach majú strach. Obávajú sa, že ich sleduje dron

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou majú podozrenie, že ich niekto sleduje. Nad ich hlavami totiž lietal dron. Objavil nad rodinnými domami priamo v meste.

"Dron môže zaznamenávať videozáznam alebo fotografovanie. Ak lietal v časti, kde sú súkromné domy, mohol narúšať práva ľudí na osobnú slobodu," povedal hovorca mesta Bánovce nad Bebravou, Miroslav Schlesinger.

O deň neskôr už snímal dievčatá, ktoré sa opaľovali pri vode. Miestni majú podozrenie, že dron niekoho zámerne sleduje, alebo monitoruje domy a jeho majiteľ bude následne kradnúť. Mesto už vydalo varovanie.

"Sedeli sme na dvore a lietalo to všade okolo. Ako sme sa dívali, akoby to za chalupu padalo," zhodujú sa obyvatelia mesta. 

Obyvatelia mesta, ktorým dron lietal nad hlavami majú obavy. Okamžite kontaktovali pracovníkov mestského úradu.

"Ťažko povedať, aká je to osoba. Mohla len špehovať opaľujúce sa ženy alebo môže ísť o zneužívanie dronu na účely krádeže," myslí si Schlesinger. 

"Toto nie je štandardný stav. Nad obydliami by sa nemalo lietať, či už z hľadiska hluku, bezpečnosti ale v neposlednom rade je to ochrana súkromia," hovorí právnik Róbert Pietrik. 

Dron lietal aj okolo priehrady. Sledoval opaľujúce sa dievčatá.

"Došlo k viacerým oznámeniam, kedy ľudia oznámili, že lietal nad nimi dron. Keďže by mohlo ísť o trestný čin, v tomto prípade by bolo najlepšie obrátiť sa na políciu," dodáva Schlesinger. 

Počet ľudí ktorí sa sťažujú na dron lietajúci nad ich hlavami stále pribúda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy