Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sýrčan dobodal v tábore pre utečencov psychológa
Zdielať na

Sýrčan dobodal v tábore pre utečencov psychológa

Archívna reportáž

SAARBRÜCKEN / Dvadsaťsedemročný Sýrčan v stredu dobodal v terapeutickom centre pre utečencov v západonemeckom Saarbrückene 30-ročného psychológa. Páchateľa, ktorý sa pokúsil o útek, čoskoro chytili, informovala agentúra DPA.

Tridsaťročný psychológ pomáhal ako spolupracovník Nemeckého Červeného kríža traumatizovaným migrantom. Sýrčan k nemu v stredu prišiel na konzultácie, ale pustil sa s ním do hádky a nakoniec ho podľa polície prebodol nožom. Zdravotník na mieste podľahol ťažkým zraneniam, píše DailyMail.

Dôvod tragédienie je známy. Údajného páchateľa ešte nemohli vypočuť pre ťažké zranenia, ktoré zrejme privodil sám sebe a pre ktoré bol ošetrený v nemocnici. Na mieste činu našli nôž, ale zatiaľ nebolo potvrdené, že išlo o zbraň použitú pri čine. Isté podľa vyšetrovateľov je, že nešlo o teroristický čin.

Sýrčan žije v Saarbrückene a podľa polície zašiel dopoludnia do psychologického centra pre utečencov v mestskej časti Burbach. Nejasné je podľa DPA aj to, či tam bol prvýkrát, alebo bol v starostlivosti psychológov dlhšiu dobu. "Je to celkom desivé," povedal hovorca Sárskej pobočky Nemeckého Červeného kríža Martin Erbelding. "Kolegov to veľmi silno zasiahlo," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy