Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Priateľovi pomohla k samovražde cez SMS
Zdielať na

Priateľovi pomohla k samovražde cez SMS

BOSTON / Dvadsaťročná Michelle Carter dopomohla svojmu priateľovi zo strednej školy k samovražde. Podľa prokurátora jej išlo o to, aby hrala úlohu trúchliacej priateľky.

Dvadsaťročná Michelle Carter sugestívnymi správami dohnala k samovražde svojho priateľa. Incident sa stal pred tromi rokmi. Dievčaťu hrozí dvadsať rokov za mrežami.

Prokurátor tvrdí, že vtedy 17-ročná Michelle mala prostredníctvom sugestívnych esemesiek dohnať svojho vtedajšieho priateľa zo strednej školy k samovražde. Podľa všetkého túžila po úlohe trúchliacej priateľky. 

Telo jej priateľa Conrada našli v júni 2014 v odstavenom pick-upe. Otrávil sa oxidom uhoľnatým. Deň pred tým mu Michelle písala: "Musíš to urobiť Conrad. Si pripravený. Jediné, čo musíš urobiť, je zapnúť motor a budeš voľný a šťastný."

Plánovala si trúchlenie

Conrad pri tom údajne so samovraždou váhal, čo ju vytočilo, a tak svoje esemesky vystupňovala tak, aby to nakoniec urobil. Michelle po jeho smrti zahájila kampaň za osvetu v oblasti duševných chorôb a usporiadala na jeho počesť benefičný softbalový turnaj. 

Tiež tvrdila jeho matke, že ho napriek nízkemu veku naozaj milovala. Presviedčala ju, že jeho duch s nimi žije ďalej.

Podľa prokurátora to mala premyslené a jej cieľom bolo upútať pozornosť. Postupne ho zbavila pochybností a presvedčila sa, že uspeje. Na druhej strane, obhajoba sa odvoláva na slobodu prejavu a žiada súd o úplné zbavenie viny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy