Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Opitý dôchodca zaparkoval autom v kvetinárstve
Zdielať na

Opitý dôchodca zaparkoval autom v kvetinárstve

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Takmer 3 promile nafúkal vodič, ktorý vrazil do výkladu kvetinárstva v Liptovskom Mikuláši. Majiteľka obchodu ho len pár sekúnd pred nehodou doumývala a tesne sa tak vyhla stretu s autom. Zubár na dôchodku pritom nemal za volantom vypité po prvý krát.

Podľa svedkov došlo k nehode potom, ako sa muž snažil zaparkovať svoje auto medzi autá pred bytovku, v ktorej býva. "Bolo vyslovene že pár sekúnd. Ja som zobrala handru, kýbel s vodou a prešla som na druhú stranu a vtedy ten pán nabúral. On bol tak opitý, že potom zas cúvol a zas do toho auta a zas do toho výkladu," povedala majiteľka kvetinárstva.

"Po dopravnej nehode sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,90 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali mu vodičský preukaz," povedal hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík. Šesťdesiatsedemročný zubár na dôchodku pykal za šoférovanie pod vplyvom alkoholu už aj v minulosti. Pri nehode vznikla škoda za najmenej 10-tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy