Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vraždil vrecúškom so sypaným čajom
Zdielať na

Vraždil vrecúškom so sypaným čajom

Archívna reportáž

OSTRAVA / Slovák Jozef Škarka dostal 12- ročný trest za to, že minulý rok vo februári zavraždil bezdomovca, ktorý mu dlhoval peniaze. Po vražde mu vložil do krku vrecúško s čajom, aby sa uistil, že bude naozaj mŕtvy.

Dvanásť rokov väzenia dostal 28-ročný Slovák Jozef Škarka, ktorý podľa obžaloby zavraždil svojho známeho ešte minulý rok vo februári. Zarážajúci je fakt, že jeho smrť "poistil" čajovým vrecúškom, ktoré mu vložil do krku.

Škarka bezdomovca najprv škrtil, kým neupadol do bezvedomia. Následne mu v bezvedomí vložil čajové vrecúško so sypaným čajom až za krčné mandle, aby sa uistil, že bude naozaj mŕtvy. Podľa znalcov bolo práve vrecúško s čajom najpravdepodobnejšou príčinou smrti.

Racionálna vražda

Škarka sa k vražde priznal a celý útok policajtom popísal. Priznanie mu pred sudkyňou pomohlo, no priťažil mu fakt, že sa po vražde choval racionálne. Z chatky, v ktorej bezdomovej žil, ukradol mobilný telefón, dámsky bicykel a motorovú pílu. Tie neskôr vložil do záložne. Potom sa pridal k cirkusu a jazdil s ním po Česku a po Slovensku.

Vlani vo februári popíjal v záhradnej chatke lacné víno so známym, ktorý bol od neho starší o 34 rokov. V opitosti sa začali hádať, podľa všetkého pre peniaze, ktoré mal zavraždený Škarkovi dĺžiť.

Škarka potom mŕtvolu zastlal do perín a prehodil na ne staré kabáty. Zavraždeného našli až po takmer troch mesiacoch. Páchateľa zatkli o osem mesiacov neskôr v cirkuse.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy