Jasno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Policajti objasnili vraždu, ktorá sa stala pred 14 rokmi
Zdielať na

Policajti objasnili vraždu, ktorá sa stala pred 14 rokmi

RAKOVNÍK / Pred 14 rokmi v Rakovníku v susednom Česku brutálne zavraždili barmanku. Až nedávne asi polročné úsilie slovenských a českých policajtov prinieslo do prípadu nové zistenia. Tie viedli k dolapeniu údajného vraha. Pochádza zo severného Slovenska, kde celé tie roky žil usporiadaným životom bez jediného čo i len priestupku.

"Ten prípad sa začal 14.4.2003 v skorých ranných hodinách, keď manžel zistil, že jeho manželka, ktorá pracovala abo barmanka, sa nevrátila domov," hovorí Michal Mazánek, riaditeľ centrály boja s organizovaným zločinom polície v ČR.  

V tom čase už prichádzali do práce jej kolegovia. Tí si najskôr všimli otvorené dvere. Po vstupe dnu našli Blanku ležať na zemi v kaluži krvi. Vyšetrovanie roky nepriviedlo policajtov na stopu páchateľov. Až do októbra minulého roku, kedy česko požiadalo o pomoc slovenské úrady. "V procese vybavovania tohto dožiadania sa začali objavovať prvotné informácie k tomu, že páchatelia by mohli byť občanmi Slovenskej Republiky," informuje Peter Hraško, riaditeľ NAKA.

Po štrnástich rokoch slovenskí policajti zadržali dvoch podozrivých mužov. Následne jedného z nich obvinili z tejto brutálnej vraždy. Je ním 35-ročný Peter, ktorý mal podľa polície mladú ženu zavraždiť. Spolu s druhým mužom prišli vylúpiť herné automaty. Pravdepodobne nerátali, že v podniku bude ešte niekto. Peter mal Blanku udrieť následkom čoho spadla. Potom ju údajne dobodal.

Druhému mužovi nedokázali priamu účasť na vražde. Po zadržaní ho prepustili. Lúpež je totiž už premlčaná. Blanka zomrela pre 30 tisíc korún, ktoré zobrali z hracích automatov. Muž sa po vražde vrátil na Slovensko, viedol riadny život, presťahoval sa, oženil sa a vychovával dve deti.

Muža slovenské úrady nevydajú na trestné stíhanie do Česka. Po vyžiadaní dôkazov by sa malo v ďalšom vyšetrovaní aj súdny porces konať na Slovensku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy