Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pomohla manželovi zavraždiť tri dievčatá. Teraz vypomáha v škole
Zdielať na

Pomohla manželovi zavraždiť tri dievčatá. Teraz vypomáha v škole

Archívna reportáž

MONTREAL / Začiatkom 90. rokov dcéra českého emigranta, Karla Homolka, šokovala svet. Svojmu zvrhlému manželovi totiž pomáhala pri znásilnení a vražde troch dospievajúcich dievčat. Ako neustále tvrdila, prinútil ju k tomu, no z videonahrávok, na ktorých bolo zachytené znásilňovanie a týranie dievčat, je zrejmé, že jej účasť nebola nedobrovoľná. Jej manžel, Paul Bernard, na súde dokonca tvrdil, že vraždy naplánovala ona. Po 12 rokoch vyšla z väzenia a príležitostne vypomáha v miestnej škole.

Jedno z troch znásilnených a zavraždených dievčat bola aj 15-ročná sestra Karly Homolka, Tammy. Údajne jej panenstvo chcela Karla darovať svojmu manželovi ako vianočný darček. Vyšetrovateľa však dokázala presvedčiť, že ju k hrozným činom prinútil jej tyranský manžel. Uveril jej, a aj vďaka dohode s prokurátorom a svedectvu proti manželovi, dostala napokon trest len 12 rokov. Jej manžel si odpykáva doživotie.

Hoci sa neskôr objavili videokazety, ktoré Karline tvrdenia výrazne spochybnili, dohoda o vine a treste sa už nedala stiahnuť. Nízky trest pobúril nielen Kanadu a ľudia masovo protestovali. Nič sa už nezmenilo a v roku 2005 sa Karla, po odpykaní trestu, dostala na slobodu. Vydala sa za brata svojho obhajcu a pre médiami sa ukryli v karibskom Guadalupe. Meno si zmenila na  Leanne Bordelais. Minulý rok sa však s manželom a ich tromi deťmi vrátili do Kanady.

Prednedávnom však vyšlo najavo, že Karla občas vypomáha s výukou na adventistickej škole v Montreale, ktorú navštevujú aj jej deti. Prítomnosť "Beštie Karly" (ako sa volal film inšpirovaný jej príbehom), sa však niektorým rodičom nepáči, uvádza portál City News. 

Protesty rodičov nezmiernila ani reakcia školy: "Školská rada si je dobre vedomá toho, kto to je. Nie je to pravidelná dobrovoľníčka a nikdy nemôže byť s deťmi sama. Ani v škole, ani v kostole".

Otec jednej z obetí to považuje za "kop priamo do slabín", že si užíva slobodu po tom, čo s manželom vykonali.

Pozrite si archívnu reportáž o inom prípade sériového vraha.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy