Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kňažko s Bašternákom opäť na súde
Zdielať na

Kňažko s Bašternákom opäť na súde

BRATISLAVA / Milan Kňažko sa súdi s Ladislavom Bašternákom. Herec od neho žiada odškodné za poškodenie vily vo výške 55-tisíc eur. Spor susedov z bratislavského Slavína siaha ešte do roku 2009 a súd sa pomaly blíži ku koncu.

Od roku 2008 staval Ladislav Bašternák vilu v priamom susedstve Milana Kňažka. Stavbu sprevádzalo niekoľko sporov. Najhoršia situácia nastala začiatkom roka 2009, keď hercovi popraskal dom a schodisko. Kňažko je presvedčený, že sa tak stalo stavebnou činnosťou suseda a hĺbením niekoľkometrovej jamy v tesnej blízkosti jeho vily.

V civilnom spore proti sebe stoja nielen dve známe mená, ale aj dva protichodné posudky. Súd dlhý čas čakal tiež na finálny znalecký posudok z technického a skúšobného ústavu. Podnikateľ Ladislav Bašternák a súčasný sused Milana Kňažka na stredajšie pojednávanie opäť neprišiel. Nechal sa zastupovať advokátkou a predložil ďalší odborný posudok.

Spor sa tak zúžil na súboj viacerých odborných znaleckých posudkov. Bašternák opakovane odmieta, že by poškodenie Kňažkovho domu vzniklo výkopovými prácami na jeho dome. Na budúcom septembrovom pojednávaní súd vypočuje ešte znalca z technického a skúšobného ústavu, nasledovať budú záverečné reči.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy