Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladíka obvineného z drogovej trestnej činnosti nevzali do väzby
Zdielať na

Mladíka obvineného z drogovej trestnej činnosti nevzali do väzby

PREŠOV / Mladíka obvineného z drogovej trestnej činnosti nevzali do väzby. Naďalej však ostáva obvinený. Podľa jeho slov ho zadržali pre zlé parkovanie.

Na východnom Slovensku zadržali policajti cez víkend troch mladých ľudí. Prehľadali dve osobné autá aj garáž. Našli viacero podozrivých látok.

V prípade začali trestné stíhanie pre nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok. Polícia obvinila jedného mladíka, ktorého predviedli pred súd. "25 ročného muža vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti. Ďalší dvaja boli prepustení na slobodu," povedal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Daniel Džobanik. 

Po pojednávaní prepustili aj 25 ročného mladíka. Dôvod, prečo ho držali podľa neho nespočíval v drogách. V policajnej cele a pred súdom podľa neho skončil pre zlé parkovanie. Policajti si však myslia niečo iné: "U obvineného bol zaistený kokaín o hmotnosti 15 gramov."

Sudca nevzal obvineného do väzby. Nahradil ju písomným sľubom, uložil mu zákaz vycestovať a nariadil mladíkovi protitoximanickú liečbu. Napriek tomu, že bol mladík prepustený na slobodu, naďalej čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti. Hrozí mu väzenie na 4 až 10 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy